Melgisorb Plus Kp Ster 5x 5cm 10 252000

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Melgisorb is een zacht, steriel calcium/natrium alginaatverband dat exsudaat absorbeert en snel in een gel verandert, zodat er een vochtige omgeving ontstaat waarin de wond kan genezen.

Gebruik
  1. Reinig/spoel de wond met 0,9% fysiologisch zout of een andere geschikte oplossing.
  2. Droog de gezonde huid rondom de wond en bescherm deze waar nodig met een waterafstotende crème/zalf.
  3. Breng een droog Melgisorb Plus-verband aan op het vochtige wondbed. Oppervlakkige wonden: Kies een vlak verband in de juiste maat dat de volledige wond bedekt. Diepe wonden en holtes: Knip de juiste lengte van een verband voor holtes af en verbind de wond losjes.
  4. Dek de wond af met een geschikt secundair verband (bijvoorbeeld Alldress, Mesorb, Mefilm). De keuze is afhankelijk van de hoeveelheid exsudaat. Maak het vast met een geschikt zelfklevend verband of niet-klevend verband.
  5. Compressietherapie mag worden gebruikt in combinatie met Melgisorb.

Het verband verwisselen en verwijderen:

  1. Verwissel Melgisorb Plus als het is verzadigd. Melgisorb mag enkele dagen blijven zitten, afhankelijk van de conditie van de wond of de klinische praktijk.
  2. Verwijder het secundaire verband en gooi het op de juiste manier weg.
  3. Verwijder Melgisorb Plus door het voorzichtig te reinigen/spoelen met 0,9% fysiologisch zout of andere geschikte oplossing. Melgisorb Plus zonder gel wordt vochtig bij aanraking met het fysiologische zout. Gooi gebruikte verbanden weg volgens het beleid van de instelling.
Gegevens
CNK3057502
FabrikantenMolnlycke Healthcare
MerkenMolnlycke
Breedte100 mm
Lengte120 mm
Diepte30 mm